Tanulmányok

 

Dr. Sherab Tenzin Buthan királyságban ezen belül Jigme Tenzin Barmáben és Khaumo Barmában született 1967-ben. Apja Varja mester volt, olyan mesterektől tanult mint H.H. Dudjom Rinpoche.

Dr. Sherab is számos fontos mestertől kapott tanítást és átadást, köztük H. H. Trulshik Rinpochetól, Taklung Tsutrul Rinpochetól és H.E. Dr. Trogawa Rinpochetól és sok más mestertől, akik Kagyuból vagy Nyingmából származtak.

Dr. Sherab budhista filozófiát tanult a Phajoding és Tango Budhista főiskolában Thimpuban és Bhutánban. Majd három évig tradicionális tibeti gyógyászatot tanult a Dechen Choeling Tibeti Orvosi intézményben Timpuban. (1987-1990)

Ezután öt évet tanult Chagpori Tibeti orvosi egyetemen, ahol elméleti tanulmányok elvégzése után Tibeti orvoslásból és sebészetből szerzett főiskolai diplomát.

Majd 1990 és 1996 között a Tibeti Orvosi és Asztrológiai intézményban tanult Indiában, H.H. a Dalai Láma irányítása alatt.

2009-ben megkapta a „Men Rampa” címet a tradicionális „Sowa-Rigpa” gyógyászatban.

 

Dr. Sherab növényi gyógyszert készít
Dr. Sherab növényi gyógyszert készít
Dr. Sherab a H.H. Dalai Lámával
Dr. Sherab a H.H. Dalai Lámával
Dr. Sherab találkozik Rimpocheval
Dr. Sherab találkozik Rimpocheval
Dr. Sherab családjával
Dr. Sherab családjával
Dr. Sherab pácienssel
Dr. Sherab pácienssel
Dr. Sherab gyógyítás közben
Dr. Sherab gyógyítás közben

Kutatások

1999-2006-ig Dr. Sherab tanácsadó orvosként és tanácsadóként dolgozott ritka gyógynövény ültetvényeknél, ezen belül foglalkozott veszélyeztetett gyógynövények megőrzésével, kezelésével és fenntartható használatával a Mount Everest régióban.

Ezzel egy időben Dr. Sherab nepáli Világvédelmi Alap (WWF) keretein belül dolgozott gyógynövények kutatásával és felfedezésével kapcsolatban.

A 2006-2007 közötti időszakban Dr. Sherab Jan Bakerrel és a National Geographic-kal összeállt egy expedíción mely öt mágikus növény kutatására irányult Tibetben.

2005-ben a National Geographic csatorna „Az elme tudománya” című dokumentumfilmjében szerepelt; amiben a hagyományos őshonos orvoslásról kérdezték.

Dr. Sherab növény ültetés közben
Dr. Sherab növény ültetés közben
Dr. Sherab munka közben
Dr. Sherab munka közben

Gyógynövény ültetvények 

 

2007-ben látogatott el Dr. Sherab a tibeti Pemako környékére, ahol a helyiek borzalmas helyzetével szembesült, ekkor felvetette az intelligens földhasználat ötletét a helyi emberek javára, pontosabban a környéken található gyógynövények felismerését, betakarítását és feldolgozását.

Ezek után Dr. Sherab számos kiemelkedő tengerszint feletti magasságú területen alakított ki ültetvényeket Nepálban és Bhutánban, ezeket jelenleg is ő irányítja.

Gyógyító központ és Klinika

Dr. Sherab alapítója és vezetője a „Pure Vision Soring” gyógyászati klinikának Kathmanduban, Nepálban. Valamint a „Pure Vision Soring” gyógyászati elvonuló és pihenőhely központnak Dollu-völgyében, Pharpingban, Nepálban.

A gyógyklinikákon Dr. Sherab az egyik állandó orvos jelenleg is.

A klinikában található gyógyszertár, fogadó szoba és számos masszázs szoba, kezelő.

A gyógyászati elvonuló és pihenőhely központban gyógyszer és test ápolási üzlet is található, emellett fogadó szoba, SPA és elvonuló szobák állnak rendelkezésre.

Dr. Sherab a német NGO-ban (Medi-Himal) dolgozott, ingyenes orvosi szolgáltatásokban vett részt Nepál távoli falvaiban, rendszeresen szervez és részt vesz ingyenes orvosi táborokban.

2004-től kezdve Dr. Sherab gyógyító túrákat tart és előadásokat tart Európában, az USA-ban és Ázsiában.

Webáruház készítés